Laelia purpurata „Regina orhideelor ​​de Crăciun și de vară”! – Pepiniera australiană de orhidee

Laelia purpurata „Regina orhideelor ​​de Crăciun și de vară”!

Acesta va fi un blog divagator și real așa cum ar trebui să fie.

La fel ca o conversație cu mine despre această orhidee glorioasă și nebunește sub evaluată și rar văzută la rece.

Primul lucru pe care l-am descoperit după aproape 40 de ani de creștere a orhideelor ​​este că întotdeauna există ceva nou de crescut. Am crezut serios că știu exact ce pot și ce nu pot crește în condiții temperate răcoroase, așa cum am făcut în Melbourne. Cu temperaturi cuprinse între minus 4.c și până la 46.c, este într-adevăr uimitor câte tipuri de orhidee puteți crește. (Condiții similare cu Adelaide, Perth, Sydney și Hobart).

Laelia purpurata nu este timidă în a-și produce florile gigantice de 4-6 inci și 15 cm. Fiecare trestie noua arunca 3-6 flori gigantice de culoare inalta pe raceme puternice.

Mugurii mari apar din învelișurile de protecție de hârtie pe la jumătatea lunii decembrie și sunt cele mai bune pentru ziua de Crăciun și sezonul sărbătorilor de Anul Nou.

Aproape că nu există alte orhidee în floare la acel moment, chiar și Sarcochilus au terminat.

Nu pot să înțeleg de ce lumea nu este plină de Laelia purpurata și rudele ei.

Creștere mare, parfumată, rece până la rece (dar se va bucura și de climă mai caldă, cum ar fi Brisbane și nord) Toate ale noastre sunt cultivate chiar alături de Aussie Dendrobiums și Cymweediums.

Nu le oferim niciun alt tratament în afară de ceea ce primesc toate celelalte orhidee ale noastre.

Același amestec, aceeași apă, același hrană, același control al dăunătorilor și bolilor. Avem răsaduri de la 6 USD fiecare

Așadar, iată câteva chestii botanice despre unde provine în natură

Kindy a împrumutat de pe site-ul web Botanical Boys http://botanyboy.org/

În primul rând, puțin despre această specie. A fost descrisă în 1852 de Lindley și inclusă în genul din America Centrală Laeliape baza celor 8 pollinii ale sale (mase de boabe de polen organizate) în loc de cele 4 obișnuite găsite în Cattleya, o trăsătură a tuturor brazilianilor cu flori mari Laelia specii. Din cauza asemănării lor cu Cattleya (și diferențe cu altele Laelia) au devenit cunoscuți ca „Cattleyode” Laelia sau Cattleya-ca brazilian Laelias.

Floarea lui Cattleya (“Laelia”) purpurata v. werkhauseri este renumită pentru buza înroșită și cu vene de indigo.

Cercetările recente ale ADN-ului au demonstrat că acestea sunt de fapt destul de diferite de altele Laelia în America și, de fapt, sunt pur și simplu cu flori mari Cattleya. Prima schimbare a numelui pentru acest grup a avut loc în 2008 din Laelia laSofronita până când acel gen, stoc de blocare și butoi, a fost transferat în Cattleya un an mai tarziu. Deci, deși această plantă este încă cunoscută de către cultivatori ca Laelia purpurata(și unii apără cu îndârjire această poziție), acum este oficial în gen Cattleya.

Dacă asta nu ar fi suficient să povestești pentru tine, există o poveste și mai interesantă v. werkhauseri. În 1904, această formă cu flori albastre a fost găsită în statul Rio Grande do Sul, Brazilia, de către Karl Werkhauser. A găsit două clone etichetate I și II. Prima a fost o floare nu atât de grozavă, dar a doua a fost minunată, așa că a numit-o „Superba”. Oricum, plantele nu au fost vândute sau date nimănui decât la moartea sa în 1914 – fiul său a primit săraca plantă cu flori, iar fiica sa cea bună. Se pare că fiul a coborât repede din divizie, dar fiica l-a ținut pe celălalt sub cheie încă 40 de ani! După niște negocieri nebunești cu iubitorii locali de orhidee, ea a vândut în sfârșit planta pe bani serioși. Aparent toate plantele pe care le cunoaștem ca v. werkhauseri astăzi sunt descendenți din acea divizie originală cu 5 becuri (ea a păstrat multe altele pentru ea). Din cauza atitudinii ei egoiste, această formă a primit porecla, „Bijuteria vrăjitoarei”.

Cattleya purpurata are o formă de creștere tipică speciilor Cattleya cu o singură frunză (unifoliată) și poate crește foarte mare, până la 60 cm în lungime totală.

În natură, această specie se găsește în pădurile de coastă din sudul Braziliei, în statele São Paulo, Santa Catarina și Rio Grande do Sul. Distribuția sa este oarecum disjunctă, începând din nord, între Rio de Janeiro și Porto Novo, reluând din nou în jurul Praia Grande, la sud, până la Cananéia (statul São Paulo), sărind peste statul Paraná și pornind din nou la sud de Joinville (statul Santa Catarina) până la vecinătatea Tramandai (statul Rio Grande do Sul).

Se spune că crește pe țărmurile stâncoase din apropierea oceanului, în special pe smochinii mari, în condiții de soare aproape plin. Aceste păduri tropicale de coastă au suferit schimbări vaste, deoarece oamenii trăiesc în ele de mult timp. Se spune că Ficus pomii sunt preferați de unii băștinași, nu numai pentru fructele lor, ci din motive culturale și sunt lăsați netăiați. Din acest motiv, mulți smochini mari cresc la dimensiuni masive și aici orhideele își găsesc o casă.

Planta este tipică în căutarea unui unifoliat Cattleya, cu pseudobulbi alungi-clavați (în formă de club) care cresc până la 30 sau mai mult de centimetri lungime și fiecare având o singură frunză suculentă, piele, alungită (ea însăși până la 20-35 cm lungime). Învelișul florii, ea însăși destul de lung, iese de îndată ce noua creștere se maturizează, cu înflorirea care începe cândva de la sfârșitul primăverii până în toamnă (a mea a înflorit întotdeauna la sfârșitul lunii mai/începutul lunii iunie). Fiecare creștere poate ține de la două până la cinci flori.

Acum florile sunt atracția evidentă a acestui soi. C. purpurataeste cunoscut pentru florile sale mari (raportate până la 8 inci în unele forme!), dar v. werkhauseri este cel mai bine cunoscut pentru buza sa tubulară minunată, dar ciudată, albastru-violet. Albastrul este cel mai puternic în partea de mijloc, chiar înainte ca buza să se lumineze, în timp ce adâncul tubului său este alb pur (inclusiv coloana), dar încă puternic striat. În caz contrar, floarea este albă pură, cu o ușoară nuanță de verde în sepale. Au, de asemenea, un parfum dulce, floral, și sunt de lungă durată.

Source

Leave a Reply