Dăunătorii orhideelor. Soiurile de mestecat! Sfaturile lui Wayne după 40 de ani de creștere – Australian Orchid Nursery

Dăunătorii orhideelor. Soiurile de mestecat! Sfaturile lui Wayne după 40 de ani de creștere în condițiile Sth East Australian (mediterane, temperate uscate)

Nu este nimic mai enervant decât să crești o orhidee din semințe, să aștepți ani și ani să o înflorească și apoi să mănânci bobocii cu câteva zile înainte de a se deschide.

Ni se întâmplă tuturor. Chiar și după 40 de ani aceste animale încă trec de paza mea, chiar dacă arăt zilnic

Problema cu dăunătorii care mănâncă sunt că mănâncă, așa că sunt destul de ușor de otrăvit și ucis.

Problema principală este că în fiecare an se găsesc din ce în ce mai puține otrăvuri în trusa de instrumente pe măsură ce apar mai multe probleme cu utilizarea lor.

Chiar și Carbryl-ul meu preferat pe termen lung este acum greu de găsit. Atentie, il mai vindem!

Ar putea fi o idee bună să cumpărați și să puneți deoparte, deoarece este posibil să nu ne putem reaproviziona.

Aceasta este o simplă otravă de stomac care este ingerată.

A fost ingredientul de poștă din praful de roșii pe care l-am folosit pentru totdeauna în trecut.

Este bun pentru adulții de gândaci Dendrobium, lăcuste, omizi, katydids, earwigs și toate cruncherele.

Nu este de nici un folos pentru moluște și șoareci.

Funcționează prin diluare în apă și pulverizare pentru a acoperi frunzele sau florile (orice se mănâncă).

Lichidul se usucă și rămâne un reziduu de pulbere fină pentru a face treaba

Prima ploaie sau udarea îl spală așa că aveți grijă

când pulverizați.

Am fost inspirat să scriu acest blog, deoarece chiar și profesioniștii înrădăcinați sunt loviți.

Acest mic bas*%#d a scos 28 x 8 $ răsaduri înainte să-l găsesc în sfârșit. Pur și simplu nu l-am putut vedea pe el sau excrementele lui, doar daunele.

Omizi, viermi inch, loopers și viermi tăi.

Acestea sunt toate juvenile de molii și fluturi de diferite specii și gen.

Lăcuste, greieri, katydid.

Acestea sunt insecte destul de inteligente care mănâncă flori de orhidee și creșteri noi, pur și simplu prin strângerea și digerarea întregului țesut de orhidee potrivit gusturilor lor. Bulbii tineri fragezi și florile dispar peste noapte fără excremente (ca la omizi) sau urme argintii (ca și în cazul moluștelor).

Zonele rurale și suburbane exterioare, precum și curțile cu iarbă mai mari sunt mai potrivite pentru aceste insecte. Greierii de câmp negru și lăcustele pot roi în zonele rurale. Leacul evident este să le țineți afară, în primul rând, folosind un ecran complet din pânză de umbră pe toți pereții, acoperișul și ușa.

Dacă intră în mod oportunist, atunci un simplu spray de acoperire cu carbaril îi va elimina. Dacă puteți găsi insecta, va fi suficientă o pulverizare directă de Carbryl sau Confidor.

Îmi amintesc că am văzut odată o lăcustă de 15 cm și 6 inci într-o colecție de orhidee din nordul NSW, cerul știe cât de multe daune ar face asta!

Gandaci de bucatarie

Acestea par a fi o problemă în regiunile mai umede, cum ar fi Sydney și Nord de-a lungul coastei de est. Din nou, aceștia mănâncă lăstari fragezi și flori de orhidee. Carbryl din nou este foarte eficient. Pot fi încercate capcane comerciale pentru gândaci.

Gândacii Dendrobium.

Acestea apar de la East Gippsland, lângă granița NSW Vic, până la coasta de est, până la îndepărtatul Nth QLD. Această gărgăriță atractivă portocalie și neagră, precum gândacul, sunt uneori atât de comune încât roiesc ca muștele în jurul unui carcus mort. Dendrobium speciosums individuali sălbatici pot fi zeci de peste tot. Ei mănâncă toate țesuturile, cu excepția rădăcinilor. Frunzele, florile de trestie și chiar păstăile de semințe sunt toate consumate până când arată ca dantelă. Din fericire, acești gândaci apar doar atunci când orhideele epifite cresc în mod natural, așa că în prezent nu reprezintă o problemă în Melbourne, Adelaide sau Perth sau Tasmania.

Cumpărătorii de orhidee din NSW și QLD pot contacta larvele de ouă și, ocazional, adulți vii, așa că trebuie să aveți grijă pentru a le urmări.

Vrei mai multe despre asta? Acest băiat are un blog propriu de citit

https://www.australianorchids.com.au/blogs/blog/117584517-dendrobium-beetles-stethopachys-formosa

În Pambula, în sudul îndepărtat al NSW, am văzut colonii întregi de Dend. speciosum aproape distrus cu toate florile și păstăile mâncate.

Șoareci, șobolani și iepuri

Rozătoarele când sunt active și înfometate fac cantități uriașe de daune. Personal, am pierdut plante tinere în valoare de 2000 de dolari pentru un șobolan într-o noapte. Dacă nu l-aș fi prins la timp, ar fi putut face daune de peste 5000 de dolari.

Se pare că la primul semn de răceală (de obicei, de la mijlocul lunii aprilie până la jumătatea lui mai), șobolanii și șoarecii se mută în structuri și se hrănesc cu o posibilă îngrășare pentru iarnă.
Soarecii, pe de altă parte, ciugulesc, ocazional dăunând puțin.

Grâu înmuiat cu otravă aici

https://www.australianorchids.com.au/products/rait-bait-best-we-know-bromakil-soaked-grain-wheat-500-grams-screw-cap-jar

Iepurii sunt o problemă în zonele rurale și comerciale mai mari sau pe suprafețe. Ecranul Shadecloth și ușile închise etanș ar trebui să fie suficiente pentru a ține departe iepurii. Daunele iepurelui sunt evidente, ca și excrementele acestuia.

Când șobolanii sunt activi, este important să plasați momeala ceară * fixată cu cuie pe scânduri de lemn. Știți că iau momelile când vedeți depozitele de ceară albastre sau verzi din excremente.

De obicei, lângă uși sau orice alte puncte în care șobolanii pot intra. Momelile sunt bătute în cuie, deoarece șobolanul le va aduna în cuibul lor, dacă este permis. Să sperăm că șobolanul va ingera momelile înainte de a găsi orhideele. Eu personal folosesc capcane pentru șobolani odată ce se văd daune, deoarece momelile durează câteva zile pentru a intra în vigoare.

Source

Leave a Reply